Vestel Klima E7 Hatası

Vestel marka klimanız çalışıyorken durduk yere çalışmayı bırakıp hata kodu verebilir. Hata koduna göre arıza niteliği değişiklik gösterecektir. Fakat E7 hata kodu en yaygın görülen hata kodlarından biridir. Eğer E7 arıza kodunu alıyorsanız, bilin ki sorun kesinlikle elektronik karttandır. Fakat bunun için servisi aramanıza gerek yok. Çünkü bu hata kodu elektronik kartın hafızasını sıfırlamış olduğunuzda gelir. Sadece basit birkaç kod yazarak bu sorunu düzeltebilirsiniz.

Vestel klima E7 hata kodu verdiğinde yapmanız gereken adımların listesi şu şekilde olacaktır;

– Öncelikle Vestel marka klimaların her modeli için farklı bir resetleme kodu vardır. Bu kodların tam listesini internetten ya da klimanın kullanma kılavuzundan bulabilirsiniz. Bukodu bulduktan sonra resetleme işlemine başlayabilirsiniz.

– İlk olarak kumanda da “+”, “-“ ve reset tuşlarına aynı anda basmanız, birkaç saniye basılı tutmanız gerekir. Bilmeyenler için reset tuşu kumandanın en altındaki küçük tuştur.

– Daha sonra reset tuşunu bırakıp, diğerlerine basmaya devam edin. Kumanda ekranında 00.00.00 gibi bir yazı gelecektir. Artık kodu yazmaya hazırız.

– Eğer bu işlemi yapmanıza rağmen kod gireceğiniz ekran gelmediyse, kumandanın pillerini çıkarıp yeniden takın ve açılırken + ve – tuşlarına yine aynı anda basın. Ekrana “00” geldiğinde kodu yazabilirsiniz.

– Kodu yazdıktan sonra kumanda üzerinde “mode” yazan tuşa basabilirsiniz.

– Son adımda da kumandayı klimaya doğru tutarak güç düğmesine(yani açma-kapama düğmesi) basın. Sorunun düzeldiğini göreceksiniz.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56