Bosch Klima Açılıp Kapanıyor

“Bosch klima açılıp kapanıyor.” hatası, pek çok kişi tarafından şikayet konusu olan bir problemdir. Bu sorun, genellikle klimada bulunan ana kartta oluşan kir birikmesinden kaynaklanmaktadır. Bu kir, ana kartın çevresini sarar ve işlev yapmasını engeller. Bu kir, kullanım süresine bağlı olarak birikmektedir. Ortalama 4-5 yıllık cihazlarda oluşan sorunlar arasında yer almaktadır.

Açılıp kapanma sorunu, ana kartın işlemlerini yapamamasından kaynaklanır. Kartın etrafını saran kirler, bağlantı noktalarına ve devrelerine yapışır. Ardından bu devreler çalışmayı reddeder veya işlevleri yanlış uygular. Bu durumdan dolayı dış ünitede yer alan kapaklar sürekli açılıp kapanır. Bu da kapakların zarar görmesine ve kapak yaylarının gevşemesine yol açar.

Bosch Klima Açılıp Kapanıyor Sorununun Çözümü
“Bosch klima açılıp kapanıyor.” probleminin çözülmesi için kullanıcılar müdahalede bulunabilmektedir. Klimanın dış ünitesi sökülerek klimanın gövdesine ulaşılır. Ardından gövdenin sol kısmı sökülerek ana kartın etrafında yer alan kirler, bir fırça yardımıyla kir topakları temizlenir. Temizleme işlemi sonlandığında klimanın parçaları takılır ve kullanıma hazır hale gelir.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56