Samsung Çamaşır Makinesinde 5d Hatası

Samsung çamaşır makinesinde 5d hatası gördüğünüzde makinenizde aşırı köpük olduğunu da fark edeceksiniz. Çamaşır makineleri elde çamaşır yıkama derdinden kişileri kurtarmaktadır. Böylece kaliteli ve konforlu bir yaşam içinde olmanızı da sağlamaktadır. Makinenizdeki çamaşırlar daha temiz yıkansın diye fazla deterjan kullanılması gerektiği yanlış bir uygulamadır. Çünkü deterjanı belli oranda kullanmanız gerekmektedir.

Az kullanırsanız hijyenik bir yıkama yapamayacağınız gibi çok kullanırsanız da bazı sıkıntılara sebebiyet verebilirsiniz. Tül perde gibi ürünlerde aşırı köpürme olacağı düşünülmeli ve deterjan da ona uygun olarak kullanılmalıdır. Çamaşırlarınızın türüne göre deterjan seçimi oldukça doğru bir yöntemdir. 5d hatasının nedenleri şunlar olabilir:

  • Deterjanın çok kullanılması, kalitesiz olması ya da yanlış deterjan seçimi sorunun yaşanmasına neden olabilir.
  • Tahliye filtresi tıkalı ise bu sorun yaşanabilir.

Samsung çamaşır makinesinde 5d hatası makinenizin kapağından köpüklerin çıkmasına bile neden olabilir. Sorunun giderilmesi için Çamaşır Makinesi Servisi yardımı almanız gerekir. Yapılması gereken bakım ve tamirler servis elemanları tarafından uygulanacak ve sorun da böylelikle giderilecektir.

Leave a Comment
444 78 56