Bosch Buzdolabı E Hatası

Bosch buzdolabı e hatası birçok şekilde kendini göstermektedir.

Bosch buzdolaplarında bir hata veya arıza meydana geldiğinde arıza kodu verir. Bu arıza kodları görüntü ekranında görüleceği için sorunun ne olacağını kısa sürede anlayabilirsiniz.

Bosch E Hata Kodları Nelerdir?

Bosch buzdolabı e hatası olarak ilki E01 hatasıdır. Buzdolabınız E01 hatası veriyorsa bu soğutucu bölümdeki sıcaklık sensörünün arızalı olduğu anlamına gelmektedir. Bunun tamiri için; öncelikle buzdolabınızın fişini çekin ve sıcaklık sensöründeki kabloları kontrol edin ve gevşeklik varsa yeniden bağlayın. Kablolarda arıza veya kopukluk varsa değiştirilmesi gerekmektedir.

  • E02 Hatası

E02 hatası ise dondurucu bölümdeki sıcaklık sensörü arızasının habercisidir. Öncelikle buzdolabınızı kapatın daha sonra ise kabloların durumunu kontrol edin.

  • E03 Hatası

E03 hatası sıcaklık kontrollü çekmece sıcaklık sensörünün arızalı olduğu anlamına gelmektedir. Tamir edilebilmesi için buzdolabının fişini çekin ve sıcaklık kontrollü çekmeceyi çıkarın. Çekmece üzerindeki kabloların bağlantılarını kontrol edin.

  • E11 Hatası

E11 hatası ekran kontrol modülünün arızalı olduğu anlamına gelir. Tamir etmek için buzdolabının gücünü beş dakikalığına kesin. Fişi tekrar taktıktan sonra hata hala devam ediyorsa ekran kontrol modülünün değişmesi gerekmektedir.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56