Bosch Bulaşık Makinesi E6 Hatası

Bosch Bulaşık Makinesi E6 Hatası

Bosch bulaşık makinesi E6 hatası aqua sensöründe bir sorun olduğu anlamına gelir. Aqua sensörü bulaşık makinesindeki suyun bulanıklık seviyesini ölçmek için makinede bulunan bir sensördür. Suyun bulanıklaşmasına neden olan etkenlerin olması durumunda bu sensör hata kodu vererek durumu size bildirir. 

Bosch Bulaşık Makinesi E6 Hata Kodu Nedenleri

Bosch bulaşık makinesi E6 hatası sorununun bulaşık makinesinde bulunan ve bulaşık makinesindeki suyun bulanıklık seviyesini ölçen sensörün bir sorunu bildirmek için hata kodu verdiğinden bahsetmiştik. Sensörün bu hata kodunu vermesindeki nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Bulaşık makinesinde küçük kir parçacıklarının birikmesi
  • Yiyecek artıkları
  • Makine içinde biriken diğer şeyler
  • Sudaki deterjan ve kireç oluşumu

gibi nedenlerden dolayı bu sorunu yaşamış olabilirsiniz. Bu tarz bir sorun yaşamanın önüne geçmek için bulaşık makinesinde bulunan filtreyi ara ara kontrol edebilirsiniz. Filtrede yiyecek artıkları gibi birtakım artıkların birikmesi durumunda filtreyi temizleyebilirsiniz. Düzenli yapılan filtre temizliği sorunu önlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca bu durumla karşılaşmanız halinde teknik servisi arayarak gerekli yardımı almanızı tavsiye ederiz.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56