Bosch Klima E6 Hatası

“Bosch klima E6 hatası” klimanın soğutma sisteminde yer alan bir problemdir. Bu sorun kondenser sensöründen kaynaklanmaktadır. Bu sensör, klima içerisinde dolaşan sıvının soğutulmasını veya ısıtılmasını sağlar.
Kullanıcı, klima kumandası vasıtasıyla klimanın soğuk veya sıcak modunu çalıştırabilmektedir. Bu işlem kumanda üzerinden kolay gibi görünse de, klima içerisinde durum böyle değildir. Komut verildiği anda klimada bulunan sıvı, sarmal şekilde olan borulardan aktarılır ve komuta göre ısıtılır veya soğutulur. Ardından sıvıdan gelen sıcak veya soğuk hava dışarıya üflenir.

Bu komut, kondenser sensörü tarafından algılanır ve kompresöre iletilir. Kompresör ise ısıtma ve soğutma işlemlerini yapmaktadır. Kompresörün soğuttuğu veya ısıttığı hava, dış ünite tarafından dışarıya aktarılır.
Ancak bu sensörde oluşan hata, komutların doğru çalışmamasına yol açmaktadır. Komutlar doğru çalışmadığından, klima içinde zincirleme bir hata döngüsü oluşur.

Bosch Klima E6 Hatası Çözümü

“Bosch klima E6 hatası” çözümü, Bosch teknik servisi tarafından yapılmaktadır. Bu hataya sebebiyet veren kondenser sensörü ve kompresör, yenileri ile değiştirilir. Ardından klimaya test işlemi başlatılır. Bir sorun ile karşılaşılmazsa, cihaz sahibine teslim edilir.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56