Vestel Bulaşık Makinesine Elektrik Gelmiyor: Çözüm İçin İlk Adımlar

Bulaşık makinelerinize elektriğin ulaşamaması durumu farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Elektrik evinize sigortalar vasıtasıyla prizlere dağıtıldığı için ilk bakılması gereken yer bunlardır. Bunun dışında makinenizin elektronik aksamlarında veya motorunda oluşabilecek sorunlarda da elektrik gelmez veya gelse de çalışmaz.

Vestel Bulaşık Makinesine Elektrik Gelmiyor

Sizin kontrol edebileceğiniz bazı durumlar olsa da çözüm için teknik destek almanız sağlıklı bir süreç olacaktır. Priz veya sigortada problem vardır ve değiştirilerek giderilmiştir. Fakat bu arızanın oluşumu esnasında makinenizde etkilenmiş olabilir. Bu nedenle makinenizi kullanmanız farklı hasarlara yol açabilir. Şikayet ettiğiniz konu vestel bulaşık makinesi elektrik gelmiyor ise nasıl arızalar oluşabileceğine ve çözümlerin nasıl gerçekleşeceğine biraz bakalım.

  • İlk olarak makinenizin takılı olduğu prizi başka bir alet ile kontrol edebilirsiniz. Eğer çalışmıyor ise prizin bağlantı kablolarında veya prizin kendisine bir problem olabilir.
  • Prizin bozuk olması sigortayla ilgili de olabilir. Sigorta da sorun var ise değiştirilerek sorun giderilebilir.
  • Priz veya sigorta aşırı yük binmesi gibi durumlarda bozulabiliyor. Bu durumun makinenize zarar verme olasılığı da vardır. Bu nedenle priz ve sigorta da sorun var ise aynı zamanda makinenizi de çalışan bir prize takarak çalışıp çalışmadığını denemekte fayda vardır.
  • Makinenizin elektronik aksamında, kondansatörlerinde bir yanma veya farklı bir arıza oluşmuş olabilir. Bu durumda arızalı parça veya kablolar değiştirilerek sorun giderilir.
  • Makinenizin elektronik kartı arızalı olabilir. Parça değişimi yapılarak sorun giderilir.
Tags:
Leave a Comment
444 78 56