Vestel Klima Çalışmıyor

Klimaların çalışmaması durumu her mevsim sorun yaratacak önemli bir sıkıntıdır. Çünkü klima artık sadece havayı ısıtan ya da soğutan bir araç değil, havayı temizleyen, daha solunabilir bir hava yaratan, ortamda ki nem oranını dengeleyen oldukça önemli bir araç. Bu nedenle klima arızalarında kullanıcılar oldukça mağdur olabilir.

Vestel klimalarının çalışmaması durumu genellikle basit nedenlerden kaynaklanır. Bu nedenle servisi çağırmadan önce birkaç basit kontrol yapmak da fayda var. Eğer klimayı kumanda ile çalıştıramıyorsanız;

– Klima ile kumanda arasında sinyalin almasını etkileyen bir engel olabilir. Bunun iyice kontrol ederek yeniden deneyebilirsiniz.

– Kumandanın pillerinin bitmiş olması klimayı kumanda ile çalıştıramamanıza neden olabilir. Pilleri kontrol edip gerekiyorsa değiştirin. Sorun düzelecektir.

– Kumanda ile ünitenin uzaklığı oldukça önemlidir. Modeller arasında değişiklik gösterse de Vestel klimalar için bu mesafe ortalama 7 metredir. 7 metre ve ötesinden çalıştırmanız sıkıntı olabilir.

Eğer kumanda değil de manuel olarak da çalıştıramıyorsanız;

– Öncelikle klimanın bağlı olduğu sigortayı kontrol edin. Bazı ani elektrik kesintilerinde ya da voltaj dalgalanmalarında sigorta atabilir. Eğer atmış ise bu sigortayı kaldırdığınızda sorun kalmayacaktır.

– Klimanın iç ünitesinde çalışma göstergesinin yanıp yanmadığını kontrol etmekte de fayda var. Eğer bu göstergede çalışmıyor görünüyorsa on/off düğmesine basarak sorunu düzeltebilirsiniz.

– Klimalar ortamı belirli bir sıcaklık derecesinde stabil tutmak için bir süre çalışıp, bir süre çalışmaz. Timer adı verilen bu sistemin açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer açıksa merak etmeyin çalışacaktır, hemen çalıştırmak için Timer’ı kapatabilirsiniz.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56