Çamaşır Makinesi Su Akıtıyor

Çamaşır makinelerinin su akıtmasının o kadar fazla nedeni var ki sorunu tam olarak belirlemek uzman olmayan kişiler için çok zor olabilir. Bunun için asıl dikkat edilmesi gereken nokta suyu tam olarak ne zaman akıttığıdır. Bu kritere göre birkaç farklı teşhis koyabileceğiz.

Eğer çamaşır makinesi çalıştığı zaman ya da sıkma programına geçtiğinde akıtıyorsa sorun çok yüksek ihtimal makinenin lastiğinde oluşan bir yırtılmadan dolayıdır. Bu lastiğin değişimi servis tarafında yapılmalıdır. Lastiğin yırtılmasına sebep olan şeyler genellikle çamaşırların içinde unutulan cisimlerden kaynaklanır. Bu nedenle çamaşır koymadan önce ceplerini iyice kontrol etmekte fayda vardır. Oldukça hassas olduğu için küçük bir yırtılma bile su akıtmasına neden olabilir.

Eğer çamaşır makineniz suyu alır almaz akıtmaya başlıyorsa, o zaman sorun çok yüksek ihtimal su hortumlarındadır. Bu hortumda yırtık olması ya da kopması durumunda makine su alırken akıtmaya başlar. Böyle bir sorununuz varsa ilk olarak hortumu kontrol etmelisiniz. Hortumda yırtık yada kopuk varsa hortumu değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Hortumun yırtılması ya d kopması sorunu genellikle çok sarsılan ve zıplayan makinelerde görülür.

Leave a Comment
444 78 56