Alarm: Vestel Çamaşır Makinesinde İki Işık Yanıp Sönüyor — Ne Yapmalı?

Çamaşır makineleri ilerleyen teknoloji ile işlevselliğini arttırdığı gibi belirli sorunlarda kullanıcıları uyarma gibi opsiyonlara da sahip oluyor. Bu uyarı bazen hata kodları ile, bazen de yanıp sönen ışıklarla belirtiliyor. Özellikle led ekrana sahip olmayan eski çamaşır makinelerinde ki sorunlar genellikle ışık ile yapılıyor. Vestel marka çamaşır makinelerinde çift ışığın yanıp sönmesi sorunu kullanıcıların en çok şikayet ettiği konulardan biridir. Bu iki ışık yanıp söndüğünde çamaşır makinesi yıkama programına da başlamaz. Peki Çamaşır makinelerinde iki ışığın yanıp sönmesi ne anlama gelir?

Vestel Çamaşır Makinesi İki Işık Yanıp Sönüyor Neden?

Vestel marka çamaşır makinelerinde iki ışığın yanıp sönmesi kapağın açık kaldığı uyarısıdır. Kapak kapanmadan ışıklar sönmez ve çamaşır makinesi çalışmaz. Yani bu kapının tam kapanmadığı, kilidinin bozulduğu gibi anlamlara gelebilir.

Bu uyarıyı aldığınızda ilk yapmanız gereken kapının tam kapalı olup olmadığını kontrol etmek ve kilitlendiğinden emin olmak olacaktır. Eğer kapanmıyorsa kapı kilidinde bir sorun olabilir. Bu durumda kilit tamir edilmeli ya da değiştirilmelidir.

Bazı durumlarda kapının tam kapanmaması kilitten kaynaklı değil, kapakta ki deformasyondan da olabilir. Bu durumda da kapının kendisinin değişmesi gerekir.

Kapının açık ya da kapalı olduğunu kontrol eden bir sensör vardır ve bu uyarıyı da bu sensör gönderir. Eğer sensör bozulduysa kapı kapalı olsa bile açık olduğu uyarısı verebilir. Böyle bir durumda da sensör tamir edilmeli ya da değiştirilmelidir.


Sıkça Sorulan Sorular

Vestel çamaşır makinesinin iki ışığı yanıp sönüyor ne yapmalıyım?

Bu sorun, çamaşır makinesinin kapasitesinin üstünde bir yükleme yapılması nedeniyle ortaya çıkabilir. Makinenin üzerindeki yük miktarını azaltarak sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca, makinenizin su giriş hortumunu ve filtresini kontrol etmeniz de önerilir.

Vestel çamaşır makinesi su almıyor ne yapabilirim?

Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, su musluğunun açık olduğundan ve su basıncının yeterli olduğundan emin olun. Ayrıca, su giriş hortumunun doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Eğer hortumda bir sorun yoksa, makinenizin su filtresini de kontrol etmeniz gerekebilir.

Vestel çamaşır makinesi programı tamamlamadan duruyor, ne yapabilirim?

Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Makinenin kapasitesinin üzerinde bir yükleme yapmış olabilirsiniz veya makinenin filtresi tıkanmış olabilir. Ayrıca, program seçicinizin veya makineye güç sağlayan prizin arızalı olabileceği de bir olasılıktır. Bu sorunla karşılaştığınızda, makinenin tüm parçalarını kontrol etmeniz önerilir.

Vestel çamaşır makinesinde çamaşırlarımın yıkama kalitesi düşük, ne yapabilirim?

Bu sorun, makinenin deterjan bölmesindeki deterjan miktarının yetersiz olması veya makinenin filtresinin tıkanmış olması nedeniyle ortaya çıkabilir. Deterjan miktarını artırarak veya filtreleri temizleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca, çamaşırlarınızın dokusuna uygun bir program seçtiğinizden emin olun.

Vestel çamaşır makinesinde garanti dönemi dolmuş, ancak hala sorun yaşıyorum, ne yapabilirim?

Garanti dönemi dolduğunda, sorunlar için servis desteği almaya devam edebilirsiniz. Sorununuzu çözmek için yetkili bir Vestel servis merkeziyle iletişime geçmeniz önerilir. Sorununuzun ne olduğunu ve çözüm için neler yapabileceklerini size söyleyeceklerdir.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56