Bosch Kombi FD Hatası

“Bosch kombi FD hatası”, teknik olarak bir arıza grubuna girmemektedir. FD arıza kodu ile çıkan bu uyarı, kombinin panelinde bulunan reset düğmesinin basılı tutulmasından dolayı oluşmaktadır. Bu uyarı ile kombi, kendisini reset sistemine sokmayı reddeder ve bu sistemi tümüyle kilitler. İhtiyaç duyulduğu anlarda bile reset işlevi yapılamamaktadır.

Bu durum, çoğunlukla çocukların bulunduğu ortamlarda gerçekleşmektedir. Çocukların erişebileceği yükseklikte olan kombilerin bu tuşlarına basıldığı takdirde bu sistem devreye girer ve kilitlenir. Panel ekranında da “FD” uyarısı çıkar. Bu hata oluşmuş olsa da, kombi diğer tüm işlevlerini yerine getirmeye devam etmektedir. Bu hata için herhangi bir teknik destek bulunmamaktadır. Detaylı bilgiler kullanma kılavuzunda yazmaktadır.

Bosch Kombi FD Hatası Çözümü
“Bosch kombi FD hatası” çözümü, şalterin kapatılması ile gerçekleşir. Kombinin yanında yer alan enerji şalteri kapatılır ve 4 saniye boyunca beklenir. Ardından şalter tekrar açılır ve FD uyarısının kaybolması beklenir. Uyarı kaybolmaz ise reset tuşuna basılır. Bu hata, mutlaka çözülmüş olacaktır.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56