Vestel Çamaşır Makinesi Dönmüyor

Özellikle son zamanlarda çıkan çamaşır makinelerinin oldukça kompleks bir yapıda olmaları ve parça olarak hepsinin birbiri ile fazlasıyla bağlantılı olması arıza çözümlerini zorlaştırıyor. Çamaşır makinesinde meydana gelen bir arıza hemen her parçadan kaynaklanabilir. Özellikle en çok şikayet konularından biri olan çamaşır makinesinin çalışmasına rağmen kazanın dönmemesi yine aynı zorluğu gösteren arıza türlerinden biridir. Peki kazanın dönmemesi durumunda meydana gelebilecek en olası arıza nedenleri nelerdir?

– Eğer çamaşır makinesi suyu almış, dönmeye kadar hemen her işlemi tamamladıysa sorunun motorda ya da motora bağlı parçalarda olduğu sonucuna varabiliriz. Çamaşır makinelerinin motorları iki farklı türe sahiptir; kömürlü motorlar ve manyetik motorlar. Her iki motor türüne göre farklı arıza nedenleri olabilir, fakat ne olursa olsun sizin müdahale etmeden servisi çağırmanız gereken sorunlar olduğu için detay vermeye gerek yok.

– Çamaşır makinesinin kazanı ile motoru arasında bağlantı olan ve kazanın dönmesini sağlayan en önemli araçlardan biri kayıştır. Bu kayışın atması ya da hasar görmüş olması çamaşır makinesinin kazanının çalışmasına rağmen dönmemesine neden olacaktır. Kayışın atması genellikle fazla yük durumunda oluşabilecek bir sorundur.

– Çamaşır makinesinin kazanını tutan ve sarsıntıyı en aza indiren bir diğer önemli parça rulmanlardır. Rulmanların hasar almış olması da yine çamaşır makinesinin kazanının dönmemesine neden olacaktır.

Sorun her ne olursa olsun teknik konular olduğu için müdahale etmenin Vestel servisini çağırmanızda fayda vardır.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56