Bosch Klima P1 Hatası

“Bosch klima P1 hatası” klimanın dış ünitesinde yer alan inverter gücünün dalgalanmasından kaynaklanmaktadır. Bu durum, klimaya güç veren prizden gelen voltaj akışının gereğinden daha az veya fazla olmasından olur. Bu problem yalnızca inverter aparatına değil, klimanın tümüne zarar verebilmektedir.

Çünkü elektrik akımı, klimada yer alan tüm parçalara güç sağlamaktadır. Akım gücü fazla olursa kısa devre gerçekleşir ve parçalar kullanılamaz hale gelir. Aksine akım az olursa klimaya güç sağlayan parçalar, işlev yapamaz. Böyle bir durumun yaşanmaması için klimanın bağlanacağı prizde, gerekli kontroller elektrik tesisatçısı tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu kontrollerin sonucunda prizde herhangi bir kaçak varsa, tamiri gerçekleştirilir ve klima bu prize bağlanır.

Bosch Klima P1 Hatası Çözümü
“Bosch klima P1 hatası” için Bosch yetkili servisi, kullanıcı tarafından çağrılmalıdır. Yetkililer, klimanın dış ünitesini bağlı olduğu yerden söker ve inverter aparatına ulaşır. İnverter’a güç sağlayan devrelerde onarım yapılır. İnverter’da problem var ise yenisi ile değiştirilir. Ardından klimanın montajı yapılır ve kullanıma hazır hale getirilir.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56