Franke Bulaşık Makinesi Su Almıyor

Bulaşık makineleriyle birlikte artık hayatımızın her alanında olduğu gibi mutfaklarda da teknolojinin getirmiş olduğu rahatlığı yaşayabiliyoruz. Bu çerçevede de bulaşık makineleri dünyanın her yerinde yaşam alanlarında ve ayrıca kurumsal alanlarda yaygın olarak kullanılıyor. Franke ise yüksek teknolojisi ve kaliteli malzemeleri ile bulaşık makinesinde önemli bir fark yaratıyor. Çok kaliteli malzemeli üretime sahip olmasına rağmen Franke bulaşık makinesi su almıyor sorunu gibi temel olarak dış faktörlere bağlı sorunlar yaşanabiliyor.

Franke bulaşık makinelerinde sıkça görülebilen su almama sorunu genel olarak tıkanıklıklara bağlı olarak görülen bir sorundur. Bulaşık makinesinin yıkama fonksiyonu için ihtiyaç duyduğu suyu çeşitli etkenlere bağlı olarak alamaması durumu olan su almama probleminde öncelikle makinenin musluğa bağlı olup, olmadığı ve bağlıysa musluktan su akıp, akmadığı kontrol edilmelidir. Eğer bu hususta bir problem görünmüyorsa sırasıyla Franke bulaşık makinesi su almıyor sorunu için;

Bulaşık makinesi su giriş hortumunun hem musluk hem de makine giriş yerindeki filtreleri kontrol edilmelidir. Eğer tıkanmışsa, tıkanıklık tazyikli su altında iyice yıkanarak, açılmalıdır. Su tahliye hortumu tıkalıysa, tıkanıklık giderilmelidir. Eğer su tahliye hortumu delik ve patlamış durumsa ise yenisiyle değiştirilir.

Bulaşık makinesinin yıkama programına göre su alım miktarını belirleyebilmesine yardımcı olan su giriş ventili kontrol edilmelidir. Bu parçadaki bir sorun, makinenin su almasını engelliyor olabilir. Eğer parça arızalı ise orijinal Franke yedek su giriş ventili ile değişimi yapılır.

Müdahaleleri uygulanır. Eğer bunlarla da çözülemez ise makinenin program aygıtı arızalıdır ki bunun için kartın sökülerek, serviste incelenmesi gerekir.

Tags:
Leave a Comment
444 78 56